Netflix börjar återgå till sin normala kvalitet, men Spanien förblir för närvarande

Netflix börjar återgå till sin normala kvalitet, men Spanien förblir för närvarande

Netflix y otros servicios bajaron la calidad al principio del confinamiento

Netflix videokvalitet återgår redan till det normala, vilket bekräftats av vissa europeiska användare. Men åtminstone för tillfället måste Spanien nöja sig med att fortsätta titta på videor av lägre kvalitet, vilket OMICRONO har lärt sig.

Kvalitetsförändringen av Netflix-videor kom med koronaviruskrisen och behovet av inneslutning för att undvika massiva smittor. Detta gjorde att många plötsligt fick mycket fritid hemma att spendera.

Streamingtjänster har varit mycket efterfrågade under denna inneslutning, kanske för länge. För att undvika nätmättnad meddelade tjänster som Netflix att kvaliteten på sina videor ändrades för att konsumera mindre data.

Netflix börjar återgå till det normala

När det gäller Netflix inträffade denna ändring inte i upplösningen utan i bithastighet. Därför kan vi fortsätta titta på filmer i 4K-upplösning om vi har TV: n för det, så i den meningen hoppades Netflix att vi inte skulle märka skillnaden lika mycket.

Netflix fortsätter att släppa innehåll, till exempel Space Force för denna maj JZ

Med förändringen i bithastighet eller bithastighet reduceras mängden information som sänds i varje nedladdad ram; På så sätt väger videorna mindre och kan laddas ner snabbare och utan att mätta servrar eller linjer. Effekten för användaren kan ses i en mer suddig bild och med visuella artefakter, särskilt i scener med hög kontrast.

Netflix hävdade att det trots allt hade uppnått bra bildkvalitet; Ändå har många av oss väntat ett tag på att det ska återgå till det normala, och nu är vi ett steg närmare.

Spanien utesluts från förbättringarna av Netflix

Vissa europeiska länder kommer redan att få Netflix-videor med bithastighet original, och därför med samma videokvalitet som alltid. I det här fallet är dock Spanien kvar.

OMICRONO har kunnat bekräfta tack vare en talesman från Netflix att förbättringen påverkar inte Spanien; Och det är att Netflix har beslutat att granska situationen steg för land och vända ändringarna beroende på situationen. Vi vet inte vilka specifika kriterier som har tagits, men för tillfället måste vi fortsätta använda Netflix med den nuvarande kvaliteten.

Netflix har använts i stor utsträckning under denna inneslutning

Netflix vet att det har kunnat klargöra att det inte har stått stilla under dessa månader och förstärkt sin plattform “fyra gånger mer än normalt” för att möta den stora efterfrågan och upprätthålla kvaliteten på tjänsten.

För närvarande finns det inga nyheter från andra streamingtjänster som fattade beslutet att sänka upplösningen, till exempel YouTube, eller bithastigheten, som Amazon Prime Video.