Netflix avslutar AirPlay-support, dåliga nyheter för Apple

Apple Airplay Netflix

Netflix bekräftar att det har slutat stödja AirPlay, så vi kommer inte att kunna sända program via Apple-protokollet.

Företaget har bekräftat detta strax efter att Apple samarbetat med de flesta stora TV-varumärken för att låta AirPlay 2 strömma program direkt till sina TV-apparater i år. Problemet är att Netflix har bekräftat att AirPlay 2 inte har den tekniska förmågan att skilja dessa tv-apparater, så företaget kan inte intyga att dess användare får den bästa Netflix-upplevelsen på detta sätt.

Ur praktisk synvinkel: användare av Apple TV-digitalboxen kan inte heller spela Netflix.

Netflix har kommenterat, exakt:

Vi vill se till att våra medlemmar har en fantastisk upplevelse med Netflix på vilken enhet de än använder. Med AirPlay-kompatibilitet med enheter från tredje part finns det inget sätt att skilja mellan enheter (vad är en Apple TV eller vad som inte är) eller certifiera dessa upplevelser. Därför har vi beslutat att avbryta Netflix-stödet för AirPlay för att säkerställa att vår kvalitetsstandard för visning uppfylls. Medlemmar kan fortsätta att komma åt Netflix i den inbyggda appen på Apple TV och andra enheter.

På webben är det redan klart: Airplay är inte längre kompatibelt med Netflix på grund av tekniska begränsningar.

De förnekar att det är en viss gräns för att möjliggöra en mer lukrativ affärsförhandling, så det är möjligt att detta tekniska problem löses av TV-tillverkarna eller av NEtflix-systemet som kommunicerar med Airplay.

Kom ihåg att Netflix nyligen bestämde att det inte skulle bli en del av Apples nya TV Plus-prenumerationsvideotjänst, så nu utan direkt konkurrens. Förhoppningsvis har det inget att göra med det ena …

Å andra sidan verkar det inte som ett stort problem, eftersom de flesta smarta TV-apparater redan har inbyggt Netflix, så jag tror inte att det är många som är beroende av Airplay för att spela Netflix på TV.