Netatmo, en väderstation i ditt eget hem

netatmo

Att känna till temperaturen ute är lätt, liksom luftfuktigheten, du behöver bara titta på en av de många specialiserade webbplatserna för att få relativt korrekt information, eftersom det finns många sensorer fördelade över hela planeten. Men om vi vill ha något mer exakt, med fuktighetsnivå, temperatur, ljus eller Co2-nivåer, i vårt eget hus, måste vi hitta en annan lösning.

Inom denna kategori testade vi Netatmo Intelligent Weather Station, en station som består av flera moduler som kan utöka lösningen för att generera mer data som vi alltid kommer att konsultera från mobilen.

Det presenteras som en idealisk lösning för att hålla kontrollen över variablerna som är ansvariga för vår hälsovård inomhus. Om vi ​​använder ett system som kan mäta luftfuktigheten hemma kan vi garantera att anläggningen ligger i området mellan 40% och 60% relativ fuktighet. Om vi ​​upptäcker olika nivåer är det dags att leta efter lösningar (något som är typiskt på vintern eftersom radiatorerna lämnar miljön mycket torr).

Vi kan konfigurera systemet för att ta emot varningar om luftfuktigheten är för låg och kunna agera därefter, antingen med en vattenbehållare eller med en luftfuktare.

På samma sätt som vi kan övervaka luftfuktigheten kan vi också göra det med temperaturförändringar, alltid med hjälp av väderstationens inre modul.

I det här fallet testar vi interiörmodulen och en yttre modul, en station som har ett pris på 170 euro (här har du länken till amazon). Andra moduler kan också köpas, till exempel en Rain Gauge för 69.99 och en Anemometer för 99.99.

För att installera det måste du följa några enkla steg som anges i mobilappen:

– Anslut huvudmodulen till strömmen och konfigurera den för att lägga till WiFi. – Installera utomhusmodulen utanför huset och öppna den för att sätta i två AAA-batterier.

När de installerar det kommer de att börja sända ut data till appen så att vi kan:

– Visa information i huset, inklusive koldioxidnivåer. – Visa gatuinformation och dela den på en global karta där andra användare är, vilket hjälper till att jämföra temperaturer.

Bland uppgifterna, som vi ser i appen, har vi färgade indikatorer som indikerar luftkvalitet både utomhus och inomhus:

Förutom dessa variabler kan vi också kontrollera nivån på det inre bullret och barometertrycket, samt datahistoriken (det finns diagram som visar utvecklingen) och till och med 7-dagars väderprognoser.

En bra idé med en riktigt attraktiv design.