Nedsänkta internetkablar, nu på en interaktiv karta

undervattenskabelkarta

Vi har visat mer än en gång att allt kan kartläggas och lokaliseras, och återigen får vi ett urval av det, den här gången med den specifika rutten för varje kabel som Internet skickar oss. Telegeography presenterar Submarine Cable Map, en interaktiv karta där vi erbjuds ny information relaterad till 232 tjänster och 12 kablar, båda placerade på kartan och på infografisk nivå.

Vi kommer att ha tillgång till olika grafik och information som visas relaterade till aktiviteten hos de kablar vars rutt visas på kartan. I den här kommer vi inte bara att se kablarnas nuvarande användning och rutt, utan vi kan också välja att se en biografi över hur detta nätverk som ansluter oss har utvecklats sedan 1997. I den övre vänstra delen av kartan kommer vi åt olika alternativ som gör att vi kan visualisera nätverksbandbredd och kabelkapacitet.

För människor som är extremt intresserade och passionerade för denna typ av nätverk och data, är det nyfikna med Submarine Cable Map att, förutom att erbjuda oss interaktiv onlineinformation via en karta, säljs tryckta kartor fysiskt med vart och ett av nätverken, för 250 dollar.

Går: Gränsen