NASA publicerar mer än 1000 nya bilder av Mars yta

Mer än 1.000 fotos, en alta resolución, de Marte

Mer än 1000 högupplösta bilder av Mars

NASA har publicerat bilder av Mars i flera år, men det är första gången som mer än 1000 högupplösta bilder av den röda planeten har laddats upp till Internet på en gång, en samling som vi kan se på uahirise.org, där de har redan mer än 40 000 bilder.

De har fångats av Mars Reconnaissance Orbiter (MRO), som har kretsat runt planeten sedan 2005 i syfte att fotografera alla möjliga detaljer.

Cirka varje månad skickar MRO resultatet av arbetet till jorden, och den här gången har det funnits 1 035 fantastiska bilder.

De kommenterar på popsci.com att den relativa positionen mellan de två planeterna har orsakat bristen på data sedan maj i år. Å andra sidan låter positionen för jorden, solen och mars var 26: e månad resultatet av fångsterna vara särskilt intressant, och de över 1000 bilderna av samlingen som nu publiceras visar detta.

Ett av målen är att hitta områden för nya sonder att landa i framtiden och därmed skapa en allt mer detaljerad karta över ytan på vår närliggande planet.

För att bläddra bland de nya bilderna, var bara uppmärksam på datumet: 3 augusti 2016, när NASA publicerade innehållet på Internet.