NASA använder lasrar från rymden för att studera växter i havet

nasa

Ett av NASA-projekten relaterade till studien av vår planet har visat nya resultat för några dagar sedan, de som genererades av projektet CALIOP (Cloud-Aerosol LIdar med ortogonal polarisering).

Det är en studie baserad på användningen av en laser ombord satelliten CALIPSO (Cloud-Aerosol Lidar och Infrared Pathfinder Satellite Observation), för att mäta infraröda nivåer av plankton genom molnen.

Fram till nyligen kunde NASA bara mäta planktonnivåer tack vare solens reflektion i havet, men när man använder Lidar är de inte beroende av externa ljuskällor, vilket gör det möjligt att se antalet havsväxter dag eller natt .

Chris Hostetler, en forskare som är ansvarig för projektet, uppgav att att kunna analysera dessa data när som helst på året hjälper till att förstå polernas effekt på klimatförändringen.

Den nya studien visar att små miljöförändringar i polära livsmedelsbanor påverkar växt- planktons höga och kraftiga cykler avsevärt, vilket hjälper till att bättre förstå ekosystem, effekterna av kommersiellt fiske och förstå interaktioner mellan jordens klimat och viktiga havsekosystem.

Du kan få mer information om denna studie på nasa.gov.