När ska jag använda Google Meet eller Google Duo?

Använder du Google Meet o Google Duo?

Internetförbrukningen har konfigurerats om under det vi studerat i år.

Med tanke på de nuvarande omständigheterna har vi sett nya kommunikationsverktyg visas och vi har också bevittnat konsolidering av andra.

Om du blir slagen av de två viktigaste videokonferensapplikationerna från Google, Meet och Duo, presenterar vi vår jämförande rapport så att du kan välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Kort jämförande analys

Medan Google Meet tillåter maximalt 250 medlemmar per konferens är Google Duo begränsat till 12 parter.

Trots att dessa applikationer med en enkel blick liknar varandra, finns det alternativ utöver deltagarnas kapacitet som gör stora skillnader.

Med Google Meet kan du till exempel dela det du visar på din skärm i en konferens, har en funktion för att spela in eller sända möten och integreras med populära e-posttjänster, till exempel Gmail eller Outlook.

När ska Google Meet användas?

Google Meet växer fram som ett alternativ i större skala och konkurrerar med tjänster som Zoom eller Jitsi Meet.

Den enda kanalen som bjuder in deltagare till en videokonferens är via ett Google-konto.

Dessa möten kan planeras i förväg via Google Kalender.

Konversationer skyddas med kryptering, även om de streamas live eller om en post lagras på Google Drive.

Kvaliteten på videosamtal är begränsad till 720p-upplösning och dess varaktighet kan vara upp till 24 timmar.

En intressant kvalitet att markera är dess skärmdelningsverktyg, som förutom att fungera på sitt mest traditionella sätt, visar innehåll som vi ser det på vår bildskärm, också tillåter exklusiv delning av enskilda Chrome-flikar.

Dessutom har den en automatisk textningsfunktion, liknande den vi redan känner till på YouTube.

Denna applikation betalades, exklusivt för G Suite-användare, med planer som varierade från $ 6 till $ 25 per månad per användare.

Fram till 30 september 2020 släpps dock detta verktyg gratis för alla användare av ett Google-konto som inte är kopplat till G Suite.

För online-klasser, affärsmöten, massvideokonferenser, konversationer eller offentliga evenemang är Meet ett bra alternativ att överväga.

När ska jag använda Google Duo?

Google Duo erbjuds som en mer personlig meddelandetjänst, med tanke på dess begränsning av deltagare per session.

Dess egenskaper gör det närmare Facetime eller ljud- och röstsamtalverktygen som erbjuds av WhatsApp, Instagram och Facebook.

Inbjudningar till en Duo-chatt kan göras via telefonens kontaktlista eller via Gmail-adresserna för dina gäster.

Till skillnad från Meet innehåller den här appen inte ett skriftligt meddelandesystem.

Det har dock andra intressanta funktioner för daglig kommunikation.

Till exempel kan ett videomeddelande lämnas för ett obesvarat samtal, och kameran kan börja dela från början av samtalet och syns även innan den andra parten svarar.

Den har också ett ljuskorrigeringsläge som drivs av artificiell intelligens, för videosamtal som görs i mörka miljöer och är kompatibelt med augmented reality-funktioner, vilket ger en upplevelse som liknar de kamerafilter som ingår i andra appar.

Om du letar efter ett alternativ till traditionella röst- eller videoapplikationsapplikationer kan du i Duo hitta ett nytt alternativ att prova.

Precis som sina huvudkonkurrenter är det helt gratis.

Sammanfattningsvis pekar Google Duo på det enkla och praktiska, medan Google Meet framstår som en mer komplett lösning för tillfällen som kräver en mer robust lösning.

Det bör noteras att båda tjänsterna erbjuds via webben utan att behöva installera ytterligare programvara i webbläsaren eller genom dess applikationer för iOS och Android.

Detta möjliggör en större konvergens av enheter när du kommunicerar med vem du vill.

Till exempel kan du göra ljud- eller videokonferenser utbytbart mellan mobila enheter i något av de två nämnda operativsystemen och Mac-, Windows- eller Linux-datorer (så länge de har en uppdaterad webbläsare), vilket tar bort de hinder som finns i vissa appar som t.ex.

Facetime eller Instagram, som har ett mer slutet spektrum av enheter som stöds för att skapa kommunikation av denna typ.