Napster-grundaren arbetar på plattformen för att titta på filmer hemma på släppdagen

Bild: Kevin Krejci, de Flickr.

Bild: Kevin Krejci från Flickr.

Chansen är att du har hört mer än ett tillfälle om Sean Parker, grundaren av Napster (en tjänst som vi redan har berättat om tidigare). Under de senaste timmarna har Variety gjort det offentligt att Parker skulle arbeta på en plattform som låter dig spela premiärfilmer hemifrån utan att behöva gå på bio eller vänta på att de ska vara tillgängliga för köp eller uthyrning.

Som källan beskriver har Sean Parker och Prem Akkaraju (från SFX Entertainment, Inc.) presenterat för olika filmproducenter ett underhållningscenter med vilket användare kan titta på filmpremiärfilmer hemifrån. Enheten vi pratar om skulle heta The Screening Room och enligt dess skapare skulle den ha ett extremt säkert piratkopieringssystem.

För att se filmerna från biografen hemifrån premiärdagen måste du köpa spelaren vi pratar om, vars pris är 150 dollar. Också, vi skulle också behöva betala 50 dollar för varje film som vi vill se (att kunna reproducera dem under en period av 48 timmar). Trots det faktum att det är ett ganska högt pris, tror dess skapare att det kan vara attraktivt för många människor, eftersom det gör att du kan njuta av en premiärfilm hemma och utan nackdelar med biografer på öppningsdagarna.

För att försöka övertyga teatrar och distributörer att gå med i projektet kommer Sean Parker och Prem Akkaraju att erbjuda dem en betydande andel av $ 50 per film. Dessutom kommer de också att ge tittarna 2 biobiljetter per film, så att biografer fortsätter att ta emot kunder. När det gäller företaget själv skulle det bara hålla 10% av totalen.

Källa: Variety.