Google+

Några tips för att använda det nya rekommendationssystemet på Google+

Google+

Google+ meddelade igår ett nytt system som gör det möjligt för personer som har oss i sina cirklar att i form av rekommendationer få de publikationer som vi har markerat med +1, som vi ser på bilden:

Som standard är dessa uppdateringar av vår aktivitet synliga för våra utökade cirklar, men om vi vill ändra detta, helt avbryta detta system eller anpassa visualiseringen kan vi göra det mycket enkelt:Konfiguration >> Applikationer och aktiviteter >> Hantera applikationer och aktiviteter >> Google, och vi kommer att se detta:

Och där kan vi välja vem vi tillåter att visa vår +1-aktivitet

Sekretess fortsätter.

Publikationerna som rekommenderas via +1 fortsätter att upprätthålla samma integritetsdynamik som upprättades när den ursprungligen delades. Så vi kommer aldrig att förlora kontrollen över vem som kommer att se våra inlägg.

Inte alla våra + 1 visas i rekommendationer.

Som förklarats av Googles team behöver vi inte oroa oss för en översvämning av skräppost, eftersom rekommendationerna kommer att väljas via en algoritm, som kommer att lära av våra intressen för att erbjuda oss rekommendationer.

Vi kan ta bort varje aktivitet individuellt.

Från registret över våra aktiviteter vi kan eliminera manuellt några av våra aktiviteter. Om du tar bort det tas +1 av publikationen bort, liksom vår historia, så den kommer inte att användas i rekommendationerna.

Vi kommer att ha en historia av vår +1, för att använda den som bokmärken eller favoriter

Var och en av aktiviteterna registreras med ett datum och en direktlänk till publikationen, så den kan fungera som ett slags favoriter för att spara artiklarna som vi vill konsultera senare eller läsa mer noggrant.

Så som andra uppdateringar som Google+ har implementerat kan vi konfigurera alternativen så att de passar våra kriterier.