Några länkar för att bättre förstå Bitcoin, den virtuella valutan

bitcoin

Vi berättade för några dagar sedan att MEGA-fillagringstjänsten redan accepterar Bitcoin som en betalningsvaluta, ett virtuellt växlingssystem som, även om det inte just har startat, redan accepteras på en hel del webbplatser runt om i världen.

Sedan vi kommenterade nyheterna har en parallell konversation skapats i våra e-postkonton med människor som ställer frågor om detta system, liksom erfarenheter från användare som redan har använt den här valutan och skickar länkar till oss som kan vara användbara för dem som vill försök.

Den officiella webbplatsen för denna valuta är bitcoin.org, men om du vill upptäcka mer information på vårt språk, med resurser som är speciellt skapade för användare i Spanien och Latinamerika, rekommenderar jag att du besöker elbitcoin.org, webbplats med uppdaterade artiklar som samlar tips och användbara länkar för att lagra bitcoin och köpa med den här valutan.

Vi kan få vår första mängd Bitcoin genom att köpa med riktiga pengar från någon av användarna som säljer dem på webbplatser som mtgox.com, LocalBitcoins.com eller TradeBitcoin.comDet finns också möjlighet att få några mynt gratis genom att svara på enkäter, skicka personuppgifter till vissa webbplatser, delta i upplevelser etc.

För att använda systemet är det nödvändigt att installera ett program på vår dator och öppna ett konto, få ett antal tecken som representerar vår identitet i systemet. När vi vill få någon betalning måste vi rapportera det numret (som om det var ett vanligt checkkonto).

Vissa människor ställer frågor relaterade till hur pengar deklareras i Bitcoins inom den årliga skattedeklarationen. Svaret beror på varje land, vilket är ett förfarande som liknar det som deklarerar PayPal-konton. Det räcker att inkludera ett fält i deklarationen som visar Bitcoins-kontot och värdet som omvandlats till vår valuta, ett värde som ständigt rapporteras på dess officiella webbplats.