Mozilla ger Pyodide-detaljer för att få Python till din webbläsare

Pyodid

Mozilla har för några timmar sedan presenterat mer information om Pyodide, ett pilot-Python-projekt som är utformat för att utföra beräkningar utan behov av en fjärrkärna. Det är en vanlig Python-tolk som körs helt i webbläsaren, vilket hjälper till att påskynda studierna som kan göras med detta programmeringsspråk.

Python är ett av de mest populära språken idag, eftersom det bland annat används för att arbeta med TensorFlow, Googles proprietära Artificial Intelligence-system. Och även om Pyodide inte är helt ny (det har redan funnits andra projekt som har försökt få Python till webbläsaren, som Transcrypt, Brython, Skulpt och PyPyJs), krävs i det här fallet inte en omskrivning av de mest populära verktygen för att uppnå tillräcklig prestanda.

Pyodide är baserat på WebAssembly, ett programmeringsspråk på låg nivå som körs med nästan infödda prestanda, och emscripten, som består av en C- och C ++ -kompilator till WebAssemission, med ett virtuellt filsystem skrivet i JavaScript.

Det är fortfarande ett pågående arbete, eftersom det för närvarande inte stöder trådning, till exempel, men i framtiden kommer du att kunna ladda de flesta av paketen direkt från Python-community-huvudförvaret, vilket ger tillgång till cirka 59 000 paket totalt.

Det här är bra nyheter för utvecklare, som alltmer behöver färre verktyg för att bygga framtidens teknik.

Du kan läsa mer om Pyodine på hacks.mozilla.org.