Monument Valley, vackert och konstnärligt spel baserat på MC Escher

monumentvalleygame

Om du kommer ihåg eller har spelat spel som Limbo eller Braid, går du med på att det i denna typ av videospel är svårt att dra en linje om vad som är design och konst och vad är själva spelet. Det här är vad som troligen kommer att hända dig om du spelar Monument Valley, ett spel som kommer att nå våra butiker under första kvartalet 2014 baserat på den holländska konstnärens grafiska mönster MC Escher.

Spelet, där vi måste gå vidare genom skärmarna för att lösa pussel, utnyttja estetiken för att erbjuda oss olika nivåer där vi får olika scenarier och ledtrådar att avancera. De flesta av dem kommer att vara landskap och organiserade arkitekturer som består av en mängd korridorer, torn, trappor etc. för att komponera ett arkitektoniskt pussel som vi kan lösa. Upplösningsprocessen kan utföras på flera sätt: rotera delar av scenarier och koppla ihop dem i LEGO-stil, bygga broar eller modifiera delar av trappor som gör att vi kan gå till en annan nivå, bland många andra.

Det ultimata målet är att vägleda karaktären vi kommer att hantera, flickan Ida, till slutet av nivån så att hon kan klättra i torn och trappor utan mellanrum mellan dem. Det tar ett tag att vänja oss vid spelets rymd och fysik, men när vi väl gör det blir Monument Valley en trevlig utmaning att investera tid i.

Om du vill ha mer information om spelet och dess mekanik kan du läsa analysen publicerad av TechCrunch eller prenumerera på uppdateringar här.