Go Go Bots

Monument Valley-skaparen lanserar nytt spel på Facebook

Go Go Bots

Det finns bra spel, mycket bra spel och Monument Valley, och skaparen vet det. Ustwo-företaget, ansvarigt för de två Monument Valley, vet att halva världen väntar på den tredje versionen, men under tiden har det lanserat ett spel på Facebook i hopp om att imitera lite av de äldre brödernas framgång.

Medan vi väntar på den slutliga utgåvan av Monument Valley 3 har utvecklaren Ustwo precis släppt en annan överraskning: ett klättringsspel som heter Go Go Bots, tillgängligt på den här länken.

Exklusivt för Facebook spelas av små robotar som måste klättra när de undviker hinder. Det finns inom Facebook-snabbspelplattformen, det är möjligt att spela inom Facebook-applikationen och via Facebook-fliken utan ytterligare nedladdningar.

Enligt Facebook har de arbetat med spelet tillsammans med Ustwo för att utveckla de sociala elementen. Det verkar faktiskt lite dumt, men om vi gräver djupare ser vi att vi kan välja mellan fem robotkaraktärer, var och en skiljer sig från varandra, vilket gör det möjligt att tävla om att komma till toppen på minst möjlig tid.

Vi kan spela ensamma, men det har också ett flerspelarläge, mycket mer dragande, eftersom det är bråttom att vinna.

Det har inte samma karisma, inte heller samma grafik eller samma musik som Monument Valley, men att ha gjort ett spel exklusivt för Facebook kommer säkert att generera tillräckligt med pengar för att fortsätta att utveckla sina fantastiska projekt.