Molndelningsappar på några sekunder

oklarhet

Det blir lättare att dra våra filer till en molntjänst och kopiera webbadressen för att dela dem med andra människor. Varje dag gör vi proceduren med filer i Dropbox eller Google Drive, och nu ska jag visa dig tre alternativ som gör att du kan göra det snabbare om möjligt.

– getcloudapp.com: Mac-program som skapar en ikon i verktygsfältet. När vi drar någon fil till den ikonen kommer den att gå upp på webben och skapa länkar så att vi kan dela dem via e-post, chatt, sociala nätverk etc.

Den genererade länken sparas automatiskt på Urklipp, så vi behöver bara klistra in den efter att ha dragit innehållet. Den innehåller en webbapplikation som vi kan använda för att hålla kontroll över alla filer som redan har laddats upp med vårt konto.

– cloudup.com: Applikation i beta (vi kan begära en inbjudan på dess huvudsida) som, tillgänglig för Windows och Mac, tillåter oss att göra detsamma som föregående alternativ: vi drar filerna och hämtar länkarna för var och en dela dem lätt. Det är lösningen som visas i den animerade gifen som vi lämnar dig här, publicerad för några timmar sedan i Labnol (där vi erbjuder ett formulär för att få omedelbar åtkomst utan att vänta).

– droplr.com: Tillgängligt för linux, mac och windows, det erbjuder 1 gigabyte utrymme med filer på upp till 25 megabyte vardera. För drygt ett år sedan tillkännagav vi din Pro-plan, som tillåter 100 gigabyte utrymme och en 1 gigabyte-gräns för varje fil.