Mobilt lärande: en möjlighet för utbildning från 2000-talet

klamrade sig

Den andra sessionen i CLED 2013 Pressrum kommer att handla om mobil inlärning eller m-lärande. För detta inkluderade det bland annat deltagandet av brasilianaren Fabio Barros och venezuelanerna Raymond Marquina och Marianicer Figueroa.

Intressanta idéer att lyfta fram framkom från denna konversation, inklusive de som Marquina framförde i den meningen att närvaron av mobila team utgör en möjlighet för utbildning, eftersom det i Venezuela uppskattas att 3 av 10 personer har en smart telefon. I den meningen är det anmärkningsvärt att Raymond Marquina strikt riktar sig mot enheter som har anslutning som en del av m-lärande; Dock,

Det finns ett stort anslutningsproblem. I många delar av landet når anslutningen inte ens tredje generationen, vilket gör det svårt att dra nytta av det eftersom anslutningen är mycket långsam.

Trots detta föreslås att alla universitetsstudenter med början nästa år har en surfplatta. Bortsett från detta förväntas det i Venezuela att alla universitetsområden har Wi-Fi-anslutning för år 2014, vilket ökar möjligheterna att dra nytta av mobila utbildningar. Som en del av den akademiska diskussionen visar Salomn Rivero López att de inte håller med om att i denna trend endast inkluderar enheter med anslutning, eftersom även andra, till exempel MP3-filer, erbjuder stora möjligheter genom att marknadsföra bärbarhet av pedagogiskt innehåll. På samma sätt föreslår Fabio Barros mobila inlärningsaktiviteter som sätt att undervisa och frihet för studenter välj vägar, innehåll, discipliner, kurser. Mobilt lärande, säger han, får oss att tänka på träningssituationer som förekommer utanför traditionella klasser, lärande för samhällen, stadsdelar,

inte bara med personalisering, utan förhoppningsvis också med frihet att välja utbildningsresurser.

Avslutningsvis lägger Marianicer Figueroa på bordet behovet av bedöma lämpligheten hos tekniker och plattformar enligt inställningen och sammanhanget. Här är den fullständiga inspelningen av det andra pressrummet.