MixBit, projektet för grundarna av YouTube, lanserar Android-versionen

mixbit

För ett par månader sedan såg vi hur MixBit föddes för att konkurrera med videoapplikationsapplikationerna från mobilen (Vine, Instagram, Line, etc.), även om de ursprungligen valde en enda version, för iPhone.

Chad Hurley och Steve Chen, skapare av YouTube, är ansvariga för det, en ny produkt från företaget AVOS, som de grundade efter att ha sålt Youtube och varifrån de köpte Delicious 2011. De kommenterar själva att de skapade Youtube för att tillåta människor att dela dina videoklipp och att MixBit föddes för att låta dig skapa dem som en grupp, bland en grupp av annonser som fokuserar på denna typ av innehåll.

Nu kan Android-världen också använda verktyget, som redan finns gratis på Google Play, med tre huvudfunktioner:

– spela in 16 sekunders video och redigera den senare – gå med i vårt skapande med andra videor som redan har publicerats för att skapa filmer på upp till en timme. – konsultera och blanda in innehåll som skapats från webben mixbit.com

Som du kan se är tillvägagångssättet annorlunda än Vine eller Instagram. Det handlar inte om inspelning och publicering, det handlar om att hitta lösa bitar som kan hittas för att skapa något med mening, vare sig det är en grupp roliga videor eller en berättelse med små fragment inspelade mellan flera personer.

Du kan läsa mer information på mixbit-bloggen.