MIT presenterar robot skapad med 3D-skrivare, med fasta ämnen och vätskor

robot

När vi tänker på saker gjorda med 3D-skrivare tenderar vi att tänka på fasta, statiska föremål, inget som kan börja röra sig så snart det lämnar skrivaren.

Det är vad de har förändrat på MIT, de har skapat en robot som kan börja gå så fort den lämnar skrivaren, och för detta har de använt både fasta ämnen och vätskor.

Tillverkningsprocessen gör att roboten kan byggas på en gång utan att behöva skriva ut delarna separat för senare montering. För att demonstrera konceptet har de skapat en liten sexbensrobot som kan röra sig tack vare 12 hydraulpumpar inbäddade i kroppen.

För att skapa det hydrauliska systemet har de använt en skrivare som kan deponera droppar på 20 till 30 mikrometer i diameter. Torrsubstanser avsätts på ett traditionellt sätt och ultraviolett ljus med hög intensitet används för att konsolidera alla material.

I den skapade roboten snurrar en enda likströmsmotor en vevaxel som pumpar vätska till robotens ben, inklusive vätska under tryckprocessen. Om du tar bort motor och strömförsörjning skrivs varje komponent ut i ett steg utan montering. För att driva roboten finns det en bälg som använder vätskans tryck som sedan översätts till mekanisk kraft.

Skrivaren tog 22 timmar att skapa detta under, och i den här videon kan du se att den fungerar: