Mise, en kökskniv som redan överstiger $ 400 000 på Kickstarter

captura-75

Kickstarter, indiegogo och andra crowdfunding-projekt är en oändlig källa till överraskningar. Från idéer relaterade till teknik till underverk av design, det finns många projekt som vi har pratat om under de senaste månaderna, men det som vi tar med idag vinner majoriteten i överraskningsost.

Detta är Mise, en kökskniv, utan GPS, utan Bluetooth, eller meddelanden, eller integrerad app … en enkel och enkel kökskniv som trampade 25 000 dollar i kickstarter för att bli verklighet, och har redan samlat in mer än 400 000 dollar, med fortfarande 21 dagar vid pannan för att fortsätta samla överraskningar.

Det är sant att det har speciella material, en utmärkt design och ett attraktivt pris inom kategorin Stora kockknivar (Mise kommer att säljas från 45 dollar), men det är fortfarande en kniv, och tydligen finns det tusentals människor som behövde något liknande detta (mer än 5 000 har redan investerat i projektet).

I sin presentationsvideo kommenterar de att de har spenderat 18 månader på att komma med rätt design, de har investerat tid för att hitta det bästa materialet, de bästa vinklarna, det bästa snittet … och det verkar som om de har lyckats.

Det är en extremt upptagen sektor för företag som har skapat knivar och blad av alla slag i dussintals år, men det är tydligt att Internet fortfarande har plats för nya idéer, nya projekt som kan verka extremt riskabla, men om en grupp modiga människor får så mycket pengar att tjäna och sälja en kniv beror på att det sista ordet aldrig talas i någon kategori.