Minus, plattformen för att spara och dela bilder, lanserar app för iOS och Android

minus-

Vi hade tidigare berättat om Minus och följt noggrant dess utveckling, med början från dess ursprung som ett system för att lagra och dela bilder fram till dess utveckling när det införlivade bildredigeringsverktyget Aviary för att kunna retuschera fotografier direkt från webben.

Nu går de ett steg längre och införlivar Minus i mobila enheter med alla funktioner och funktioner som vi kan förvänta oss av en mobilapp av denna typ.

Minus för iOS och Android gör att vi kan dela fotografiska gallerier med människor nära oss direkt, eftersom det innehåller en geolokaliseringsbaserad komponent som syftar till att informera oss om vänner vi har i närheten och också chatta med dem eller se vilka gallerier de delar. Vi kommer att kunna lägga till nya nära kontakter och använda roliga Emoji-ikoner i vår chatt, och uppenbarligen har vi möjlighet att dela fotogallerier som sparats i vårt bibliotek från samma applikation.

Vi behöver inte oroa oss för batteriets varaktighet med Minus installerat eller om sekretessproblem, eftersom geolokaliseringsfunktionen inte uppdateras eller fungerar hela tiden och informationen förnyas bara när vi ansluter till applikationen. Dessutom kommer vår exakta plats aldrig att visas, men ungefärlig.

Applikationen är gratis och du kan ladda ner den här för iOS och här för Android.