minecraft

Minecraft kommer till Nintendo Switch med en värld av Super Mario

Minecraft

Minecraft, spelet som aldrig tröttnar, feber hos barn och vuxna som Microsoft, mycket smart, köpte för 2,5 miljarder dollar, kommer nu till Nintendo Switch, den trendiga konsolen.

Det nya spelet kommer att innehålla samma funktioner som i konsolversionerna, inklusive minispel, så att i sin Switch-version kan åtta spelare mötas online eller spela lokalt om alla har samma enhet. Fyra personer kan också spela tillsammans på en delad skärm på TV: n med en enda konsol.

Fördelen är att du, som en bärbar konsol, kan fortsätta spela hemifrån, alltid med en upplösning på 60 fps och 720p, oavsett om du är på TV eller på konsolskärmen.

Tillsammans med spelet har den en specialutgåva av Super Mario, en temavärld med de klassiska elementen (från svamp till rör) och 15 inkluderade Super Mario-teman, samt 40 karaktärer, inklusive Princess Peach, Toad, Yoshi, Koopalings, Wario och andra.

Denna version av Minecraft har också ytterligare världar, som kinesisk, Halloween och grekisk mytologi, liksom andra specialpaket.

Spelet kommer att finnas tillgängligt från och med idag i USA, i Nintendo-butiken, och imorgon når Europa och Japan. För närvarande är det bara i den virtuella butiken, även om de redan arbetar för att erbjuda spelet i fysiskt format, enligt TC.

Här är videon: