Microsofts teknik möjliggör 3D-skanning av allt från vår nuvarande mobil

captura-3

Utan att behöva installera ytterligare hårdvara har Microsoft utvecklat en teknik som kan hjälpa dig att få en 3D-modell av allt från den verkliga världen.

Vi behöver bara installera programmet på vår mobil och börja spela in önskat objekt och flytta runt det så att all avstånds- och djupinformation sparas.

Inuti Microsoft Research förklarar detaljerna, där de, förutom att publicera demo-videon som du kan se nedan, indikerar att den kan användas för att skapa perfekta modeller för 3D-utskrift, samt att utveckla till exempel videospel.

Projektet kommer från Peter Ondruska, en student vid University of Oxford, som arbetade på Microsoft Research för att skapa detta system som redan har fått namnet: MobileFusion. För tillfället har den inte tillämpats i någon app som finns på marknaden, men när den väl är utvecklad kommer vi säkert att se den tillgänglig för olika operativsystem.

Fördelarna som det har om vi jämför det med andra liknande system är uppenbara: det behöver inte extra hårdvara eller en Internetanslutning, så det kan användas i fältarbete, till exempel där täckning inte exakt är en variabel att tänka på.

Här är demo-videon: