Microsoft släpper nya verktyg för att porta iOS-appar till Windows

Microsoft

För några månader sedan lanserade Microsoft-teamet ett opensource-verktyg så att utvecklare kan överföra appar från iOS till Windows.

Målet med att lansera denna första version var att se till att de förstår utvecklarnas behov och att bilda en gemenskap som gör det möjligt för dem att fortsätta arbeta med detta projekt.

Idag ger de mer detaljer om detta initiativ i sin blogg och kommenterar det fantastiska stöd de har fått från utvecklare och deras framtida planer. En del av övervakningen av detta projekt är den nya sidan som har ägnats, som har funnits i Windows Bridge för iOS i några dagar.

Dessutom meddelade de att de snart kommer att lansera nya verktyg som gör det lättare för utvecklare. Till exempel kommer ett av verktygen att automatiskt analysera appen för att bedöma kompatibilitet, för att ge utvecklare en serie data, till exempel det arbete och den tid de behöver ägna, samt problem som kan uppstå.

Detta verktyg kommer också att erbjuda förslag och lösningar som utvecklaren kan ta hänsyn till innan han börjar spendera tid på applikationen. Detta verktyg testas med en grupp användare, och de som vill delta kan fylla i det här formuläret.

För att se de tekniska detaljerna i detta Microsoft-projekt, samt mer information om de nya verktygen, kan du ta en titt på hans blogg.