Microsoft och BMW samarbetar för att driva smarta fabriker med fokus på IoT

industri

Microsoft och BMW samarbetade för att revolutionera bilindustrin med smarta fabriker.

Microsoft och BMW tillkännagav en ny plattform som heter Öppna tillverkningsplattform, som satsade på utvecklingen av iOT och automatiserade tillverkningssystem, med potentialen i Microsoft Azure IoT.

Genom denna plattform planerar de att skapa en gemenskap av engagerade partners som driver innovation inom olika tillverkningssektorer:

Företagen är partner i ett nytt initiativ för att driva öppen industriell utveckling av IoT och hjälpa till att skapa en gemenskap för att bygga framtida Industry 4.0-lösningar.

Som nämnts i uttalandet har BMW-gruppen redan visat potentialen i detta storskaliga initiativ, eftersom den har sin egen plattform med 3000 robotar och anslutna system, tack vare fördelarna med Microsoft Azure IoT. Och detta ärende kommer att fungera som en utgångspunkt för att utveckla den dynamik som föreslås av OMP.

För närvarande är endast Microsoft och BMW en del av denna plattform, men enligt de planer de har delat hoppas de ha minst fyra partners i slutet av 2019. Ju fler företag som åtar sig detta initiativ, desto större framsteg kan kommer att delas mellan alla partners inom olika sektorer inom fordonsindustrin.

Gemenskapens medlemmar kommer att ha större möjligheter att frigöra potentialen i deras data, så att de kan bygga och integrera industriella lösningar snabbare och säkrare och i sin tur dra nytta av input och lärande från andra organisationer.