Microsoft erbjuder Office för iPhone och Android gratis

kontor

Dagen för lanseringen av Microsoft Office för iPad kommer med en ny överraskning: Office för mobilversion finns gratis på iTunes och Google Play.

Som du kan se på skärmdumpen erbjuder de det gratis för personligt bruk, eftersom tanken är att företag har en aktiv Office 365-prenumeration för att kunna använda den.

Vi kan skapa och redigera dokument på vilken enhet som helst (utom iPad, eftersom du måste komma ihåg att för detta måste du ha ett Office 365-abonnemang även om det är för hemmabruk) så att du kan spara filerna i OneDrive, en produkt som från min punkt är det som får mer synlighet med denna nya Microsoft-strategi.

Genom att erbjuda ditt berömda Office gratis kan det användas av tusentals människor runt om i världen, människor som kommer att börja använda OneDrive för att lagra sina dokument, vilket säkert inte passar Google Drive och Dropbox, applikationer som mycket mer används idag i ger för det ändamålet.

Trots det står den inför Googles kontorsplattform, en samling verktyg som alltid har varit tillgängliga gratis och som har vuxit avsevärt de senaste åren, både offentligt och i funktioner.