Microsoft Edge låter dig spela upp multimediainnehåll på din TV med ett enda klick

Microsoft Edge

Vi meddelade nyligen att ankomsten av tilläggsstöd för Microsoft Edge försenades till nästa år, dåliga nyheter för användare av Microsoft-webbläsaren. Trots detta upprepar vi goda nyheter vid detta tillfälle: Edge låter dig spela upp videor, musik och foton på TV med ett klick.

Tack vare Media Casting kommer användare av den senaste Microsoft-webbläsaren att kunna använda Edge till spela multimediainnehåll på valfri enhet med Miracast- eller DLNA-stöd som ligger under samma nätverk. Från den officiella Windows-bloggen har de tagit tillfället i akt att dela en serie möjliga användningar av den här nya funktionen. Till exempel, vi kunde komma åt YouTube-webbplatsen från vår dator och spela upp en video på TV med bara ett klick eller visa ett Facebook-fotoalbum som följer samma process. Dessutom kan vi också använda den här nya funktionen för att spela Pandora-musik. Trots detta är det viktigt att notera det Media Casting kan inte användas på skyddade innehållsplattformar som Netflix.

För närvarande är Media Casting endast tillgängligt för användare av Windows 10 Insider Preview-programmet, så resten måste fortfarande vänta med att installera uppdateringen på sina datorer.

Källa: Windows.