Microsoft arbetar med teknik som gör att vi kan använda vår mobiltelefon utan att röra vid den

Microsoft

För flera år sedan såg vi hur Sony introducerade en teknik som heter Floating Touch som gör det möjligt att rulla på webbsidor i Android 2.3-telefoner utan att röra på skärmen, och Samsung har något liknande med sitt Air View-projekt, bara för vissa applikationer, men i Microsoft vill gå ytterligare.

Hans Microsoft Research-avdelning arbetar med ett nytt system som gör det möjligt att utföra olika åtgärder på mobiltelefonen utan att verkligen röra vid skärmen, och som vi ser i videon är möjligheterna mycket bredare än i de alternativ som tidigare sett .

Några av exemplen vi ser i demo: Om vi ​​tittar på en video och lägger fingrarna på skärmen visas uppspelningskontrollerna, men om mobilen upptäcker att vi håller den med en hand kommer kontrollerna att vara olika, tillåter den handen är det möjligt att utföra alla åtgärder. Vi kan också välja text utan att röra på skärmen och använda andra fingrar för att kopiera och klistra in den, till exempel alltid på avstånd.

Just nu är de fortfarande i utredningsfasen, men vi vet redan att Microsoft älskar allt relaterat till hologram (hololens), fjärrrörelsesdetektering (kinect) och användning av enhandstangentbord (Word Flow), så det är naturligtvis vi kommer att sluta se detta nya projekt på marknaden.

Här är videon: