Mevo – Första kameran som sänder livevideo till Facebook

mevo

Facebook har förvandlat sitt Live (live video streaming system) till en mycket mer flexibel plattform. Idag har han presenterat ett API som gör det möjligt för Facebook Live att integreras med vilket videoinspelningssystem som helst, och han har visat det med en drönare som spelar in video samtidigt som den sänds live inom Facebook.

Det betyder att vi inom kort kommer att se videor som sänds från olika källor inom vår tidslinje, och alla i realtid.

Om du vill vara en av de första som försöker det, här har du Mevo, den första kameran som kommer att integreras med Facebook Live, en kamera som kommer att kunna strömma video inom det sociala nätverket med 4k-upplösning.

Mevo, som är utvecklingen av Movi-kameran som vi såg på CES i Las Vegas, kommer också att kunna upptäcka objekt och ansikten automatiskt och låta oss växla mellan kameravyer på ett enkelt sätt genom nästa mobilapplikation med paketet.

Batteriet är inte en stor sak, det tillåter bara en timmes kontinuerlig inspelning och priset är något dyrt, $ 400, med en rabatt på 100 om du beställer nu, även om de bara kommer att levereras i juli månad.

Efter Facebooks 360-graders open source-projekt kan det verka som om Mevo faller under, men för närvarande är det den första hårdvarupartnern Facebook har gjort för att krydda sin Facebook Live.