Mer teknik för barn

gusano

Det är inte lätt att skapa teknik för barn. Den eviga debatten om vad de minsta ska göra, om enheterna de måste ha tillgång till, för tiden framför en skärm eller om vilken typ av film de ska se, påverkar också idéerna hos utvecklargruppen. från ingenjörerna från de varumärken som ansvarar för skapandet av de nya leksakerna.

Medan vi i en barnfilm ser en fågel riva av huvudet på ett litet djur de första minuterna, förbjuder de i andra sektorer användning av surfplattor eller definierar att virtuell verklighet endast kan avnjutas efter 12 års ålder … Enkelt ämne, men detta hindrar dem inte från att skapa bra initiativ för barn i teknikvärlden.

Vid CES som har avslutats har vi sett några nyfikna projekt i detta avseende, till exempel masken med programmerbara moduler i kroppen, perfekt att börja lära programmeringslogik för de små; Och i programvaruvärlden fortsätter projekt av alla slag att visas med samma mål: att lära sig programmera (se Foos exempel). LEGO satsar faktiskt fortfarande en hel del på detta, gå bara till deras PortalEd-portal.

Vi har också sett smarta klockor för denna typ av publik, perfekta för att tillåta kommunikationsåtgärder utan komplexiteten i nya projekt från apple, samsung, motorcykel och företag. För några dagar sedan såg vi alcatel, till exempel utformat för barn mellan 5 och 9 år, och med 2G-anslutning för att tillåta sådana samtal och röstmeddelanden, eller dokiwatch, som tillåter videosamtal.

Som ni kan se har vi under en vecka diskuterat olika tekniker för allmänheten, men det får inte debatten att försvinna, att miljontals människor fortsätter att tro att det är för tidigt för dem att få tillgång till dessa aktiviteter. Precis som våra föräldrar tänkte på TV när vi var små, precis som våra farföräldrar tänkte på radio …

Som alltid bibehålls balanspunkten när föräldrar ger ansvarsfull tillgång till teknik. Det kommer aldrig att förändras.