Mer höjdpunkt för Instagram Stories

historier

Instagram lanserade sina berättelser i syfte att äta upp Snapchat, och tydligen lyckas det.

Avsnittet, markerat med små cirklar längst upp i vårt konto, visar noveller om de människor vi följer, innehåll som försvinner efter 24 timmar. Dessa historier följer en filosofi som mycket liknar snapchat, som ser hur dess fantastiska idé klonas av många andra jättar när tiden går.

Nu på Instagram meddelar de att de kommer att visa dessa berättelser i avsnittet Utforska, en sektion som besöks av 100 miljoner människor varje dag, vilket hjälper till att upptäcka nya konton som är mycket aktiva i skapandet av dessa nya berättelser.

Målet är att kunna hitta historier om människor som vi inte följer, som är relaterade till vår smak eller som sticker ut för deras kreativitet, vilket kommer att hjälpa fler och fler att använda denna resurs för att kommunicera.

De har inte gett information om hur berättelserna kommer att väljas i det avsnittet, även om det säkert kommer att finnas ett team av moderatorer som hjälper till att avgöra vad som är värt att visa för mer eller mindre människor.

Ett nytt bra steg för att fortsätta begrava Snapchat i sin egen terräng, med en funktion som kommer att finnas tillgänglig idag på iOS och Android.