Mer än hälften av Googles sökningar görs från mobil

captura-62

Imponerande nummer som kan läsas på searchengineland.com relaterade till mobilsökningar på Google.

För några månader sedan rapporterade Google att inom en grupp om tio länder varav USA och Japan redan fanns mer aktivitet i sökmotorn från mobiltelefoner än från stationära datorer, och nu har de just rapporterat att denna verklighet redan är uppfylls om vi lägger till alla sökningar som gjorts på planeten.

Det har varit Amit Singhal, en av cheferna som ansvarar för sökmotorn, som har gjort uttalandet vid Code Mobile-evenemanget i Recode, även om det är viktigt att specificera att detta inte betyder att detta förhållande uppfylls i alla länder. Medan det i vissa fall finns en andel på 80% av sökningarna från mobiltelefoner, i andra kan det vara 20%, men i genomsnitt överstiger sökningar från smartphones 50%.

De sökningar som görs inom själva applikationen i Google dominerar sektorn, det är faktiskt den fjärde mest populära applikationen i USA, även om det som är mest slående är indexeringen av länkar i appar: mer än 100 000 miljoner länkar inom mobilappar visas redan i sökresultaten.

Den sista punkten är oerhört viktig, eftersom de appar som innehåller information i allt högre grad finns i sökmotorn och google vet om vi har dem installerade eller inte, erbjuder en genväg utan att gå igenom webbversionen. Saker och ting förändras definitivt …