MemoMi, en smart spegel för att jämföra flera kläder utan att testa dem varje gång

espejo inteligente comparador

360 graders vyer, möjlighet att spela in kläder på video och sedan jämföra dem utan att prova kläderna som utgör var och en, sociala verktyg för att dela dem och ett snabbt sätt att köpa de valda föremålen är en del av funktionerna i MemoMi, en smart digital spegel som börjar dyka upp i klädbutiker i USA.

Neiman Marcus, ett lyxigt varuhus med en av sina filialer i Kalifornien, är ett av de första företagen som använder dessa nya speglar för att erbjuda en rad möjligheter till sina kunder genom en digital, interaktiv och social upplevelse.

Idén är väldigt enkel: Klienten står framför spegeln, tar en sväng och spegelkameran ansvarar för att spela in honom, förstå sina rörelser med specialiserad programvara och sätta ihop ett galleri som multiplicerar de tillgängliga alternativen. Till exempel, när du mäter en röd klänning, kommer spegeln omedelbart att erbjuda alternativ för att se hur den skulle se ut i blått, svart och många andra olika färger inom de som erbjuds för den referensen. Val görs med enkla gester, eftersom Kinect-spegeln också möjliggör fjärrstyrning.

Resten är interaktioner och personlig analys av dussintals kombinationer. En fantastisk funktion är att kunna dela upp skärmen och testa en videovy med en tidigare, så det kommer inte att vara ett problem att avgöra med vilka kläder som ska stanna permanent eftersom spegelns minne kommer att exponera dem i ögonblick. Ett par videor förklarar bättre än vi pratade om:

Och naturligtvis kan mobila funktioner inte vara frånvarande så att spegeln också omedelbart möjliggör delning via e-post eller sociala nätverk av videoklippen som genereras i modelleringen av plaggen, vilket i sin tur kommer att undvika det väsentliga med att ha en annan person i fysisk sådan. interaktioner kommer att vara till hjälp för att få en andra åsikt – även med samma butiksanställda. Hur som helst, dessa speglar förväntas nå nya butiker av Neiman Marcus under de kommande veckorna såväl som andra erkända klädföretag i USA.

Mer information: MemoryMirror.com | Goes: TheNextWeb