meet FM – Utmärkt sätt att skapa webbinars som är kompatibla med PC, surfplatta och mobil

träffa

Meet.fm är ett program som låter oss organisera webinarier och erbjuda möjligheten att de intresserade kan delta i dem från vilken enhet som helst. Den använder varken Flash eller Java och är därmed kompatibel med de flesta enheter som har en webbläsare installerad (PC, surfplatta, mobil, etc.).

För att börja använda det behöver vi bara skapa ett rum som definierar ett namn för att ha en anpassad URL, med ett gratis alternativ som möjliggör överföring av upp till 500 minuters tid.

Vår kanal kan anpassas och innehåll delas enkelt på sociala nätverk. Vi kan också dela dokument från videokonferensen, precis som med Google Plus, vilket hjälper till att diskutera projekt mellan flera personer samtidigt.

I en sektor som domineras av Skype och Google-hangouts verkar det riskabelt att ha ett projekt med dessa egenskaper, även om det enligt vad vi kan se i videon nedan inte har något att avundas för de stora satsningarna i videokonferensvärlden.

De markerar det på freetech4teachers.com som ett utmärkt alternativ att använda i den akademiska världen, en allt populärare sektor inom denna typ av kunskapsöverföring.