Med VLC för android kan du nu spela filer från vårt lokala nätverk

vlc

VLC är den multimediaspelare som föredras av miljontals människor runt om i världen, det programmet som praktiskt taget kan köra vilket format som helst, oavsett om det är ljud eller video, utan att göra användare yr med codecs eller tillägg.

Android-versionen är också ganska framgångsrik, och med uppdateringen att de förbereder kommer den säkert att öka dess popularitet ännu mer, eftersom den kommer att kunna spela filer som sparats på enheter i vårt lokala nätverk, så att vi kan se vilken sparad video som helst på vår mobiltelefon eller surfplatta. på en dator på samma LAN.

Denna funktion är tillgänglig just nu i Beta-appen, och för att njuta av den måste du delta i denna google plus-community och vara testare i den här Google Play-länken. Om du inte har tid eller tålamod att delta i detta program kommer det att vara nödvändigt att vänta några veckor tills dess stabilitet har bekräftats, vid vilken tidpunkt den nya versionen av VLC kommer att finnas på den officiella VLC-sidan för Android.

Förutom att hitta filerna på vårt LAN tillåter det också att surfa på externa servrar genom att komma åt UPnP, NFS, FTP, SFTP, smb och andra, samt skapa spellistor, som kommenteras i androidpolice, där de redan har testat applikationen.

Utmärkta nyheter för att förvandla en enkel multimediaspelare till en mini-Plex.