Med Snapseed kan du nu utveckla DNG RAW-bilder

SnapdSeed-verktyg

Några av de mest moderna telefonerna under Android tillåter redan att ta bilder i RAW-format som standard, även om det också är möjligt att använda tredjepartsapplikationer för att fånga foton i samma format.

Kortfattat har RAW-formatet, även känt som det digitala negativet, den råa, råa, fångade bildinformationen, vilket gör det möjligt för användare att göra efterjustering, med mycket mer utrymme för förbättringar än att ta fotografiet i JPEG-format.

I den meningen kommer de användare som redan tar fotografiska bilder i RAW-format glada att veta att en av de mest kompletta och lättanvända applikationerna för retuschering av bilder på Android-enheter, Snapseed, redan möjliggör utveckling av RAW-bilder. är kompatibel med DNG RAW-bilder.Som Snapseed påpekar i sin lista över nya funktioner kommer användarna att kunna korrigera exponeringen, färgtemperaturen, nyansen, förutom att förbättra de skuggade och ljusa områdena, bland andra aspekter. Detta gör Snapseed ännu mer komplett för mobilfotografer.

Förutom stöd för DNG RAW-format, från vilket vi kan ange att det är det öppna RAW-format som ägs av Adobe och vars namn kommer från Digital negativ (DNG), Snapseed kommer med en rad förbättringar, inklusive möjligheten att dölja kontrollerna på huvudskärmen genom att peka på den, visa namnet på filtren i titelraden, bevarande av alla exif-data från den här versionen, eftersom ingen del av bilden förmörkas från zoomwebbläsaren.

Den här versionen av Snapseed är nu tillgänglig för Android-telefoner och surfplattor från version 4.1 och framåt från Google Play Store gratis.