Med Bing Maps kan du nu visa bilder från trafikkameror i realtid

Bing Kartor

Microsoft-teamet tillkännagav en intressant uppdatering av Bing Maps, som hjälper förare att undvika problem på sina resor.

Från och med nu kommer användarna att få tillgång till bilderna på trafikkamerorna på den väg de anger och se hur förhållandena är. Som vi ser på bilden visar kartan de områden som har kameror tillgängliga (med tillgång till bilderna), så att användarna kan konsultera dem med ett enkelt klick.

Så användaren behöver bara ställa in sin bana (rutten de tar för att komma från A till B), aktivera kamerans alternativ och den visar automatiskt de som är tillgängliga. Välj sedan bara den kamera som du är intresserad av att granska, och den sista bilden den tog visades med några extra detaljer.

Alla kameror visar kamerans exakta position och bilderna har datum och tid då de togs. På detta sätt kommer de att kunna se hur tung trafiken är, om det inträffar olyckor eller andra händelser eller om väderförhållandena är gynnsamma.

Denna dynamik kan tillämpas både i rutinresor, till exempel på jobbet, och de som involverar långa resor, till exempel semester. Innan han lämnar kan användaren se till att allt är i ordning eller om han måste ändra sin resväg.

Med tanke på att kamerorna vanligtvis är placerade på strategiska platser är det en intressant fördel för förare att få tillgång till deras bilder när de planerar sina resor. De kan testa om den här funktionen är tillgänglig i din region, från Bing Maps