MapTales, skapa våra egna kartlagda turer

maptales

Du vet redan att vi på Wwwhatsnew är stora fans av kartor, geolokalisering och det stora antalet verktyg och möjligheter som vi har till vårt förfogande när det gäller att hitta information på en världskarta (eller på samma gatukarta i vårt grannskap).

I det här fallet avviker vi lite från sedvanen att undersöka kartad information, och vi erbjuder dig ett verktyg för att själv skapa dina berättelser, turer och berättelser på en karta. Med MapTales kommer vi att kunna hitta händelser, markera rutter och planera kampanjer och rutter. Vid varje punkt eller stopp på kartan kan vi inkludera en beskrivning av vad som händer just nu och en specifik punkt, och så vidare tills vi avslutar vår sekvens.

Kartan är inriktad på flera användningsområden, till exempel för journalister som vill beskriva vissa händelser, lärare som vill kartlägga relevanta historier och historiska ögonblick eller vill göra ett litterärt verk till en fysisk resa, användare som vill markera resor och upplevelser, eller resenärer som De vill kartlägga sina egna turer och kampanjer.

I galleriet av berättelser som hittills skapats på MapTales hittar vi berättelser och turer som runt om i världen på 80 dagar, Homers Odyssey och till och med en rundtur i Sydney som visar oss platserna där The Matrix filmades.