MailtoUI, ett bra sätt att visa "mailto" länkar på din sida

inkorporerar mailto

När vi skapar en webbsida med en länk av typen skickar vi ett e-postmeddelande använder vi vanligtvis koden mailto: så att besökaren kan börja skriva sin e-post. Problemet med den här tekniken är att den är ganska oanvändbar, eftersom den tappar kontrollen över vad som kommer att öppnas, och det ger inte besökaren möjlighet att välja vilken e-postklient de vill använda för att skicka.

Vad de erbjuder på mailtoui.com är ett skript som vi kan lägga till på vår sida för att göra dessa länkar enklare att använda. När någon väl har installerat, när någon klickar på länken, öppnas ett inbyggt fönster med olika alternativ, från gmail i webbläsaren till en app på enheten, vilket hjälper användaren att fatta beslut och undviker popup-blockering eller förlust av spårning. och / eller information.

Manuset bör läggas till högst upp på sidan, och när du lägger länken mailto kommer det att vara nödvändigt att hänvisa till det så att det tas med i beräkningen vid varje klick, som visas i denna presentationsvideo.

För närvarande finns det inga plugins för några CMS som tillåter installation av detta system automatiskt, men som du kan se i videon är det ganska enkelt att använda, så du kan sätta manuset manuellt i temahuvudet och ändra länken mailto på alla sidor där det finns något liknande.

En enkel och elegant lösning som kan hjälpa till att förbättra mängden leder mottagen.