Lumi, från grundarna av Last.fm, öppnar idag för allmänheten

Lumi

I december informerade vi dig om att grundarna av Last.fm hade utvecklat Lumi under lång tid, ett projekt för vilket användare skulle få rekommendationer från webbplatser att besöka baserat på våra surfvanor, för vilka vi behövde installera ett tillägg i vår webbläsare för att hålla reda på de sidor vi besöker, och baserat på detta, erbjuda personliga rekommendationer från webbplatser som kan intressera oss.

Ursprunget till detta projekt ligger i grundarna av själva grundarna själva när de surfar på nätet för att hitta webbplatser som kan intressera dem. Så de tänkte på att göra något som liknar Last.fm men relaterat till webbläsning. Det är därför de har arbetat i ungefär två år, med ett team på ett dussin personer, i en webbplatsrekommendationstjänst baserad på surfvanor, finansierad av familj, vänner och deras egna resurser.

Och om tjänsten var i en privat beta-fas i december förra året öppnar den äntligen dörrarna för allmänheten. Nu återstår det att se graden av acceptans som användarna kommer att få och dess konsekvenser för integriteten, även om det från tjänsten insisterar på att spåren av navigeringarna görs anonymt och säkert, och att den har verktyg för att undvika att erbjuda olämpligt innehåll.

Registrering och åtkomst kan göras via Twitter eller via e-postadressen. Det återstår bara att använda den ett tag för att träna algoritmen att erbjuda webbplatser enligt våra intressen, om vi vill ta emot dem och inte upptäcka sidor på egen hand.

Länk: Lumi