Lucidchart, ett utmärkt alternativ för att skapa flödesscheman

macbook-vänd

Vi använder flödesscheman för ett stort antal uppgifter: att definiera funktioner i programvara, processer som ska följas vid tillverkning av en del, skapa tankekartor … diagram är den perfekta lösningen för att definiera begrepp i ett litet utrymme, för att ange i vilken ordning uppgifterna måste utföras eller tydliggöra de möjligheter vi har under ett specifikt jobb.

Inom denna kategori har vi en webbapplikation som kan hjälpa oss mycket: Lucidchart.

Det är en samarbetsplattform där det är möjligt att utforma diagram av olika slag, en programvara med ett gratis alternativ som gör det möjligt att skapa diagram online med flera ganska attraktiva funktioner:

– Vi kan dra och släppa komponenterna direkt i arbetspanelen och därmed hjälpa till att skapa diagram intuitivt. – Den är baserad på HTML5, så att blixten inte är kompatibel med alla enheter, inklusive mobila enheter. – Den innehåller en revisionshistorik för att vi kan se utvecklingen i skapandet av ett nytt dokument, alltid informera vem som ändrade filen, när den gjorde den och vilka ändringar den gjorde. När som helst kan vi gå tillbaka till en tidigare version. – Vi kan lämna kommentarer i dokumenten, samt kommunicera med andra personer i teamet med hjälp av en chatt. – Det är möjligt att bädda in diagrammet som skapats på valfri webbsida, se hur det uppdateras när vi fortsätter. jobbar på det.

Ändringar görs automatiskt och all data överförs till Lucidcharts servrar med Secure Socket Layer (SSL) med AES-256-bitars kryptering, så säkerhet garanteras.

Ett utmärkt alternativ till Microsoft Visio värt att prova.