Livestreaming av Blizzard-spel via Facebook är nu möjligt

juegos snöstorm facebook

Och som meddelades för några månader sedan har avtalet mellan Blizzard och Facebook realiserats och det är nu möjligt att sända direktspel av titlar som Diablo III, Starcraft II, Overwatch och WoW, bland andra Blizzard-videospel, genom personlig tidslinje på Facebook.

Tanken är att främja bekvämare interaktioner med andra spelare och anhängare inom det sociala nätverket genom att möjliggöra ett alternativ som i form av en kameraknapp längst upp till höger på respektive Blizzard-skrivbordsklient, startar spelöverföringen med bara ett jag rört. Naturligtvis, i en första åtkomst, kommer det att vara nödvändigt att ange Facebook-referenser och ge behörighet.

Konfigurationspanelen visas omedelbart Strömning där du kan ge en titel till sändningen, välj om du vill aktivera webbkameran och / eller mikrofonen, välj den plats inom Facebook där den ska presenteras (till exempel i den egna tidslinjen) och markera vem som kan se den. Mer detaljerade inställningar kan nås med kedjehjulsknappen.

Det är inte mer, här är den nya satsningen av Facebook att konkurrera med pelarna i streaming av videospel som börjar med YouTube (även med sitt YouTube Gaming) och Twitch. För övrigt nämns det att den nya funktionen redan fungerar i Amerika, Australien, Nya Zeeland och Sydasien och därmed väntar på en global lansering.