LinkedIn stänger åtkomst till sitt API för Viadeo och andra plattformar för brott mot dess villkor

LinkedIn stänger åtkomst till sitt API för Viadeo och andra plattformar för brott mot dess villkor

Det professionella sociala nätverket LinkedIn har vidtagit åtgärder i frågan och har stängt tillgången till API: et till Viadeo, en av dess mest direkta konkurrenter, på grund av brott mot villkoren för utvecklare.

Fallet är att Viadeo har sålt på nytt produkter som innehåller uppgifterna om medlemsprofilerna från LinkedIn, och för att kunna använda informationen som samlats in från LinkedIn API för att använda den i en betald produkt måste du först accepteras i LinkedIn Partnership Program .

Men det här är inte första gången som LinkedIn stänger åtkomst till sitt API, som förra året, blockerade LinkedIn sin tillgång till BranchOut eftersom det var på väg att ta ut rekryterare för åtkomst till LinkedIn-data. Också Monsters sociala rekryteringsapp, Beknown, tjänsten för varumärkeshantering Visible.me, CV-tjänsten Daxtra, professionella ryktechef Mixtent och CRM-Gadget, har fått sin tillgång till LinkedIn API återkallad av liknande skäl. IKO Systems, Linked, Drag & Tag och Yatedo kommer att vara följande.

Det är nyfiken att det nu är LinkedIn som nu förhindrar tillgång till dess API till vissa tjänster, medan det nyligen var Twitter som gjorde det omöjligt för honom att visa sin tidslinje inom LinkedIn.

Goes: TechCrunch