LinkedIn öppnar kontor i Spanien

LinkedIn öppnar kontor i Spanien

LinkedIn, nätverket av proffs som redan har 150 miljoner användare runt om i världen, har just meddelat att det första kontoret i Spanien öppnas, där det kommer att erbjuda support till sina kunder i landet.

Dess VD Jeff Weine kommenterade:

[…] Med nästan tre miljoner yrkesverksamma i landet når vi nästan hälften av den aktiva befolkningen i territoriet, och detta förvånar oss inte eftersom Spanien är ett av de länder som har vuxit mest i Europa i antal medlemmar

Med utnyttjande av tillfället har en studie publicerats som visar hur de allra flesta spanska yrkesverksamma (95%) anser att entreprenörsanda är nyckeln till återaktivering av den spanska ekonomin, vilket också visar att mer än hälften av dem är öppna till nya initiativ. företag.

Å andra sidan visade undersökningen att 44% av yrkesverksamma anser att sociala nätverk är viktiga eller mycket viktiga för att marknadsföra sig själva (38% av de spanska internetanvändarna använder dem för professionella ändamål), varför man tror att LinkedIn i landet kan hjälpa mycket i landets nuvarande situation.

Anteckningen visar också några av LinkedIn-kunder i Spanien: Lokala företag som Michael Page, BBVA, Everis, Indra, Beagle, Young Entrepreneurs Association, Grupo +45.