Lifeline, ny Japan-endast Twitter-funktion för katastrofinformation

Lifeline, ny Japan-endast Twitter-funktion för katastrofinformation

Det normala före någon typ av katastrof är att människor som kan påverkas på ett eller annat sätt letar efter nödvändiga informationsmedel för att hela tiden hålla sig informerade om ny utveckling. Twitter har blivit ett mycket snabbare och effektivare informationsmedel än traditionella medier, som rapporterar från första hand och omedelbart både katastrofer som inträffar när som helst på kartan och all anmärkningsvärd information.

Genom att utnyttja en av dess fördelar och utformad för ett territorium som är vant att drabbas av katastrofer, lanserar Twitter Lifeline-funktionen som gör det möjligt för användare i Japan att kunna spåra de Twitter-konton som erbjuder information om de naturkatastrofer eller nödsituationer som har inträffat. måste bara ange postnumret. De Twitter-konton som ska följas när som helst via Lifeline kan varieras, från de berörda territoriernas officiella konton till lokala media och offentliga tjänster.

Twitter hoppas kunna utöka denna funktionalitet över tid till fler platser i världen, enligt produktchef Jinen Kamdar. För att erbjuda denna funktion. Twitter har samarbetat med regionala regeringar samt med premiärministerns livlinekommission.

Går: TNW