LG avbryter produktionen av mobiltelefoner vid sin sydkoreanska fabrik, rapporterar

LG-G7-ThinQ2-730x530

LG Electronics mobilavdelning har varit utan huvud under lång tid och har tagit sju kvart i röda siffror, och det är därför som företaget måste agera för att försöka förbättra resultatet, vidta något drastiska åtgärder innan man måste nå slutet av stängningen eller kasta nämnda delning.

Enligt Yonhap News-byrån planerar LG att avbryta tillverkningen av sina mobiltelefoner i anläggningen som de har i sitt hemland, i Sydkorea, och flytta sin produktion till den fabrik som de har i Vietnam, enligt till Reuters.

En åtgärd som kommer att förbättra resultaten

Det undviker ingen att LG har lojala användare för sina mobila enheter, även i sitt hemland, som en av de första positionerna på vissa marknader, såsom USA, men det betyder inte att företaget tvingas ha de har att vidta denna åtgärd inför den växande konkurrensen i deras sektor, som tar sitt pris på sina resultat.

I detta avseende, och för att förbättra sin konkurrenskraft genom att optimera sina resurser, kommer nedläggningen av produktionen vid fabriken i Sydkorea att innebära slutet på produktionen av företagets flaggskeppsmodeller under parollen Made in Korea, med hänsyn till Keep kom ihåg att det är i denna anläggning där dess avancerade modeller tillverkas.

Enligt Reuters har LG förutom Sydkorea också produktionsanläggningar i Kina, Vietnam, Brasilien och Indien.

Det kommer att handla om att vänta och se om åtgärden börjar ge positiva resultat.

Bildkredit: LG G7