Lenovo och Qualcomm presenterar världens första 5G-bärbara dator

PC5G

5G-anslutning fortsätter att göra sin väg på marknaden. I den meningen har Lenovo och Qualcomm utnyttjat firandet av Computex 2019, som hålls i Taipei, för presentationen av den första bärbara datorn i världen som har 5G-anslutning. Är om Projekt obegränsat, vilket är hur de har namngett det, och det är inte för mindre, eftersom det är utformat för att fungera som en alltid ansluten dator för att utföra uppgifter som kan kräva till och med högsta möjliga prestanda under maximal möjlig anslutning, till exempel i samarbetsarbete miljöer där du redigerar och överför stora videofiler.

Anslutningar, prestanda och energieffektivitet, allt i den här nya enheten

Kärnan i Project Limitless är Snapdragon 8cx 5G-plattformen, som presenterades i slutet av förra året, utvecklad för att erbjuda bättre prestanda och bättre energieffektivitet för större autonomi, som är företagets första processor, utvecklad under en 7 nm-process, designad i faktiskt, från Qualcomm påpekar de att deras Snapdragon 8cx 5G-plattform är den mest extrema Snapdragon genom tiderna. Dessutom åtföljs det av sitt Snapdragon X55 5G-modem och Qualcomm Technologies-mottagaren, vilket de påpekar är:

en heltäckande lösning som gör det möjligt för OEM-företag att leverera 5G-anslutning till även den tunnaste formfaktorn, inklusive datorer.

Qualcomm lägger ut bröstet och påpekar de möjliga upplevelser som användare kan uppleva:

När denna 5G-anslutning fungerar i kombination med artificiell intelligens på enheten kan smarta nya användarupplevelser gå i uppfyllelse. Till exempel kan användare lita på sin 5G-dator för översättning i realtid när de chattar med andra människor runt om i världen medan användare chattar på engelska med sina talande kollegor vid rodret.

Project Limitless är också kompatibelt med 4G-anslutning, exakt kompatibelt med kategori 22 LTE, och för tillfället är resten av dess egenskaper inte kända, inte heller när det kommer till marknaden eller det pris till vilket det kommer att gå ut.Bildkredit: Qualcomm