Lenovo och Google samarbetar för att skapa mobiltelefoner med Augmented Reality

tango

Från Google-bloggen rapporterar de att Lenovo skapar en mobil inom det berömda Project Tango, en mobil som kommer att använda Augmented Reality genom att lägga till ett par ytterligare sensorer och programvara för konstgjord syn.

Målet med Project Tango är att förvandla vår mobil till en enhet som kan visa digital information i den fysiska världen, och för att verifiera att Lenovo är på rätt väg, har de gjort på CES 2016 en demonstration som mäter höjden på en vägg fokusera den med prototypkameran.

I bilden ovan, skapad av datorn (inte en riktig mobil), visar de vad som kan vara resultatet av detta samarbete, där det är nödvändigt att bjuda in många utvecklare så att applikationer av alla slag kan skapas med Project Tango.

De bästa idéerna kommer att väljas och finansiering och supportteknik kommer att tillhandahållas för att hjälpa till att leva upp dessa idéer.

De färdiga applikationerna kommer att presenteras i nästa Lenovo-mobil, även om inlämningsfristen slutar den 15 februari 2016, så skynda dig (här har du registreringsprocessen).

När du registrerar projektet måste du ange projektets tidslinje, visuella mock-ups av idén, skärmdumpar och videor av smarta telefonapplikationer, lämplig berättelse inklusive storyboards, uppdelning av teamet och dess medlemmar, portfölj av redan färdiga applikationer och profil för företag.

I Google Play finns det redan flera applikationer med Project Tango, men för närvarande finns det väldigt få enheter som kan visa dem.

Låt oss hoppas att vi med detta Google-Lenovo-partnerskap har ett stort antal mobiltelefoner på marknaden som lyckas dra nytta av denna teknik.