learnstreet

LearnStreet, gratis och praktiska onlinekurser i JavaScript, Python och Ruby

lärargatan

LearnStreet är en lysande portal med gratis programmeringskurser med JavaScript, Python och Ruby som huvudspråk. Det intressanta är att det inte bara är begränsat till att presentera videor (även om det också inkluderar dem), men de yrkesverksamma som stöder det har strävat efter att presentera en bekväm plattform för att lära sig från grunden genom interaktiva verktyg.

Hur som helst, vi har tittat på den här helt nya resursen som har en nivå så hög som den för Code Academy där den verkar ta det interaktiva konsolschemat men med ytterligare alternativ som gör det användbart både för nybörjare och för dem tänker redan i konkreta personliga projekt för att bli effektiva så snart som möjligt.

Börjar på plattformen

Du behöver inte logga in för att testa, men det rekommenderas att göra det för att hålla reda på framstegen i lektionerna. Något viktigt är att det är möjligt att logga in med Google, Facebook, Twitter (för samarbetsarbete) eller om möjligt, särskilt för dem som vill veta mer om publicering av projekt, med referenser från Github.

Efter inloggningen kan de tre huvudavsnitten som utgör skiljas högst upp: Kurser, kodgarage och utvecklingsverktyg. I Bidra Du kan föreslå idéer eller koncept för att lägga till webbplatsen, men någon vill kontakta skaparna av webbplatsen för att dela sina kunskaper med anslutna LearnStreet-användare runt om i världen.

Kurser: de interaktiva kurserna

I avsnittet Kurser visas en speciell sida med de första JavaScript-, Python- och Ruby-kurserna, var och en åtföljd av dess korrekta beskrivning och exempel på vilka varje språk kan ses i handling. När du startar en kurs kan du se en konsol eller kodtolk som kommer att ha ansvaret för att bearbeta alla rader som anges i respektive övningar som kommer att vägleda dig steg för steg.

När övningarna är slutförda låses nya lektioner upp. Om det är svårt med någon, i den del där framsteg visas också kommer det att finnas knappen Ge mig en ledtråd för att få en ledtråd. Och när man talar om höger sida är alla framsteg i lektionerna markerade, knappen för att se videor relaterade till lektionen i praktiken, hela innehållet i kursen, ett fält för att skriva in personliga frågor och en ordlista med begrepp relaterade till kursen .

Kodgarage: Att omsätta det du har lärt dig i praktiken

Ett BlackJack-spel, ett för att lösa sudokus eller det klassiska JavaScript-webbformuläret; en enhetsomvandlare, en språköversättare eller en morsekod utvecklad i Python; en bankomat eller en Fokus i Ruby … bara exempel på dussintals saker du kan lära dig att skapa i Kodgarage, var och en styrs också steg för steg men med en gratis konsol (helt tom med skraplatta) tillsammans med en förhandsgranskning av resultaten.

Dev Tools: Publicering skapade applikationer och projekt

Eftersom du har lärt dig och genomfört det är det dags att påbörja mer avancerade projekt som att starta en personlig applikation på nätet. Tja, i avsnitt Dev-verktyg Du hittar alla verktyg för att överleva utanför LearnStreet (kompilatorer, avlusare, tips, guider, bibliotek och andra resurser), naturligtvis, var och en med sin egen hjälp (i video).

Och det är i allmänhet vad LearnStreet har att erbjuda, tillräckligt med kunskap och verktyg för att uppmuntra programmeringsinlärning och till och med att omsätta det i praktiska projekt. Resten är att använda kreativitet och önskan att övervinna alla lektioner.

Länk | LearnStreet