Leap Motion lanserar skrivbordsapplikationen Free Form så att vi kan skapa 3D-objekt

Leap Motion

För många människor kan det fortfarande verka som science fiction att kunna ha en enhet som kan skapa fysiska objekt i 3D, även om sanningen är att priserna på dessa enheter, fortfarande otillgängliga för stora publik, blir lägre och lägre. Även om användare kanske inte fortfarande köper 3D-skrivare, kan de börja designa 3D-objekt på sin egen datorutrustning, ett intressant alternativ är det som erbjuds av Leap Motion genom sin nya Free Form-applikation, tillgänglig gratis för Windows och Mac, från Windows Vista eller Mac OS X 10.7 och senare.

Med Free Form kan användare enkelt skapa 3D-objekt genom de olika verktygen som finns tillgängliga för dem, spara sina skapelser i OBJ-filer, och applikationen kan arbeta med vilken 3D-skrivare som helst för att ta det virtuella 3D-objektet till ett konkret 3D-objekt. Även om den inte är helt integrerad för tillfället, kommer applikationen också att du kan dela designen via GIF-bilder via de viktigaste sociala plattformarna. Applikationen finns tillgänglig i din Airspace Store.

Leap Motion VD Michael Buckwald, i en intervju med The Next Web, indikerade att de överväger att ta med den till mobila och surfplattor också.

Men det är inte den enda nyheten som Leap Motion ger, eftersom efter mer än ett års utveckling och vägen som fortfarande måste gå och uppleva kan din gestspårningsapplikation ha nödvändig intelligens för att förstå och följa alla leder i händer när du gör rörelser, vilket kommer att förbättra interaktionen med alla typer av enheter i framtiden. Just Buckwald anger att de befintliga applikationer som för närvarande finns på marknaden saknar den logik som krävs för att avgöra vilka åtgärder som ska vidtas när händerna tar vissa positioner.

Dess nya gestspårningsapp är i den privata beta-fasen, även om Leap Motion förväntar sig att den är tillgänglig generellt 2014.

För Michael Buckwald och David Holz, VD respektive CTO för Leap Motion, om företagets ursprungliga vision sa de att styrenheten inte var slutet på allt, det kommer att vara hela företaget, utan snarare försöker de hitta nya sätt. att interagera med datorer och utnyttja deras kraft för att skapa fantastiska saker.

Så vi kan nu släppa loss vår fantasi och börja skapa 3D-objekt som vi kan materialisera i konkreta objekt när som helst.