ANSÖKAN

Lärdomarna av Falcon Heavy-lanseringen: en kraschad raket och en bil förlorad i rymden

Lärdomarna av Falcon Heavy-lanseringen: en kraschad raket och en bil förlorad i rymden

Lärdomarna av Falcon Heavy-lanseringen: en kraschad raket och en bil förlorad i rymden

Med baksmälla från den spektakulära lanseringen av Falcon Heavy är det dags för lugn och kritik för att se hur de kan förbättras i framtida uppdrag.

Ingen kommer att ta bort från SpaceX den enorma mängd prestationer den uppnådde på en gång; Och vi kommer inte ljuga om vi säger att mer än en på Omicrono blev upphetsad under streaming. Men det betyder inte att det inte har funnits ett par buggar som SpaceX-ingenjörer kommer att analysera de närmaste veckorna och månaderna.

Falcon Heavy Core Rocket Fate

Bilden av Falcon Heavy’s två sidoraketer som landade unisont applåderades över hela världen. Ett perfekt utförande för en manöver som medför många risker.

Omedelbart uppmärksammades den centrala raketen, som var ansvarig för att ge huvudtrycket; när han slutfört sitt arbete skilde han sig från det övre steget som innehöll lasten och började landa.

spacex falcon heavy launch 3

En något mer komplicerad landning, eftersom den måste utföras på en fjärrstyrd sjöplattform; Men det är inte en ny sak för SpaceX, som redan har slutfört flera liknande landningar med Falcon 9.

Men det var här vi såg det första misstaget med en hittills perfekt lansering. Signalen från den centrala raketen gick förlorad, en vanlig förekomst av raketernas effekt på radiosignalen, men även då misstänktes att något hade gått fel.

Slutligen bekräftade SpaceX att den centrala raketen kraschade i havet, på ett avstånd av cirka 100 meter från havsplattformen. Trots detta avstånd skadades fartyget och dess två motorer på grund av raketens enorma inverkan föll med cirka 482 km / h; En bit raket avfyrades som granatsplinter i en bomb.

Tesla Roadster i rymdstopp

spacex falcon heavy launch 11

Den ursprungliga planen är att laddningen av Falcon Heavy, Elon Musks personliga Tesla Roadster, ska nå en omloppsbana runt solen som liknar Mars. På detta sätt kommer bilen att fortsätta snurra i miljontals år, en påminnelse om detta speciella datum.

Efter att ha utfört en demonstrationsmanöver nära jorden, måste raketen som bilen är ansluten till antändas för sista gången tills den nådde rätt avstånd för att komma in i önskad bana. Denna tändning visade sig dock vara mycket effektivare än väntat, så bilen passerar Mars lång och fortsätter att tränga in i rymden.

Den beräknade banan som har beräknats förutsätter det Tesla når asteroidbältet, mellan Mars och Jpiter; faktiskt är det roliga att det ska passera ganska nära banan till Ceres, dvärgplaneten.

Nu är problemet att det inte är känt vad som kommer att hända med bilen; om du hamnar på en asteroid eller till och med i solen. Ett annat problem är att bilen hamnar med en konstgjord satellit eller påverkar ett uppdrag eller vetenskapligt projekt.

Dessa två frågor avslöjar komplexiteten i gårdagens släpp och hur allt kunde ha visat sig så mycket värre.


Botón volver arriba

Bloqueo de anuncios detectado

Debe eliminar el BLOQUEADOR DE ANUNCIOS para continuar usando nuestro sitio web GRACIAS