Länkar för att hitta dokumentärer på Internet

documentales

Dokumentärer är fortfarande en utmärkt källa till information, och med tiden går det fler och fler resurser som vi kan hitta på Internet för denna typ av innehåll.

I dagens lista lämnar vi dig länkar till projekt som låter dig ladda ner och reproducera dokumentärer av alla slag, både på spanska och på engelska:

Dokumentärer från Radio Televisin Espaola: Mer än 5000 titlar på spanska finns på www.rtve.es/documentales. Det introducerades 2014 och är den största dokumentärkatalogen i världen på vårt språk, med veckopremiärer och länkar till www.rtve.es/filmoteca, med tusentals videor som hjälper oss att bättre förstå Spaniens historia.

Cyber-dokumentärer: Tusentals klassificerade dokumentärer tillgängliga på Cyberdocumentals.com. Vi kan skapa ett konto för att spara våra favoriter, även om alla är från YouTube, så vi kan också skapa listor på den plattformen.

– dokumentärer: Länkar till de bästa dokumentärer på engelska, publicerade i olika medier.

– dokumentäraddict: sammanställning av dokumentärer från olika kategorier: vetenskap, historia, samhälle, natur, politik, teknik, sport, litteratur, konst, militär, religion … lyfter fram innehållets kvalitet.

– Tänkte kanske: bibliotek uppkopplad av dokumentärer fokuserade på ämnen som försöker få människor att tänka på dagens samhälle: jordbruk, djur, konsumentism, korruption, ekonomi, mat, globalisering, utbildning, censur, etc.

– Gratis dokumentärer: gratis dokumentärer relaterade till kriget eller amerikanska politiska hemligheter, med en sektion tillägnad dokumentärer på spanska.